Alla inlägg den 4 april 2010

Av Carina Losenborg - 4 april 2010 14:29

Nu har jag varit på huskvarna hundklubb och tränat lydnad med Bus.  Ena planen var täckt med snö så där gick inte att vara men den andra var snö fri även om den var lite blöt på vissa ställen.

Vi började med fot. Att gå fot är Bus ganska duktig på det är när det kommer till sättandet som det blir problem. Hon vill gärna sitta framför mig men hon börjar bli bättre.

Att sitta kvar övar vi mycket på, inkallningen kan hon så just nu är det mest detta med att sitta och ligga kvar som vi tränar. Alltså början på inkallningen och platsen.. Hon stannar kvar men tycker det är tråkigt, så man får berömma mycket! Jag tränar alltid detta mycket med mina hundar för jag vill att de ska kunna det ordentligt. Jag vill att de ska sitta kvar ända till jag säger rätt ord. så ofta så står jag och säger en massa ord och tillslut kommer ordet hit. Då ska de komma. Detta gör jag för att jag vill att de ska lyssna på vad jag säger och inte bara på att jag pratar, ibland kan man ju behöva säga något till t ex tälingsledaren då är det bra att hunden är van vid att lyssna efter rätt ord.


Ställandet går kanon! Där fortsätter vi bara..


Hoppet fick hon prova på idag, hon tittade bara på mig och sedan på hindret och undrade varför man ska hoppa över det när man lika gärna kan gå runt :) men när trasan hoppar så gör även hon det :) Detta är dock något som vi kommer skynda långsamt eftersom hon inte är så gammal än men känner jag henne rätt så kan hon det snart.


Hon är duktig och lär sig snabbt men orkar inte hålla på speciellt länge. Jag saknar att ha flera hundar med mig, då kan de få vila en stund medan man tränar en annan hund.. Det brukar tända dem lite extra oxå men jag vill inte träna bimbo just nu, hon vill gärna men har inte riktigt orken.  + att jag inte vill ha henne sittande ute och bli kall och Beon är ju hos mamma, så idag fanns bara Bus :)

Av Carina Losenborg - 4 april 2010 08:40

I natt har jag sovit med ett öga öppet. De har skjutit en massa smällare och raketer utanför och jag var lite osäker på hur hundarna speciellt Bimbo skulle ta det. Vanligtvis är det inga problem men jag vill inte att hon ska bli skrämd eller stressad när hon har valparna i magen, men det var inga problem, hon gick och lade sig och somnade. Skönt med lugna hundar. Bus skällde lite på dem, men sedan gick hon oxå och lade sig och sov gott hela natten.


Idag måste jag ta tag i Bus, inte på ett negativt sätt utan jag måste ta och ge henne lite ensamtid. Hon har tråkigt, just nu är ju inte Beon hemma utan bara Bimbo och hon vill ju inte precis leka eller vara med henne utan vill helst bara ligga och slappa.

Så idag ska jag först ta en promenad med båda hundarna sedan ska jag ta jag ta med Bus och åka och träna. Det kommer bli båda lite lydnad och agility.


Bimbo och bus ska sedan få lite tassvård och bli ordentligt borstade. Sedan ska Bimbo få ett gott ben som hon kan ligga och tugga på när jag och Bus tränar.


Sedan blir det nog att städa trädgården , det behövs räfsas :)



Ovido - Quiz & Flashcards