Alla inlägg under april 2010

Av Carina Losenborg - 15 april 2010 11:55

I morgon ska jag vara med i radion   


Jag ska vara med i ett program som heter Direkt med Håkan Eng på P4. Om man inte bor i Jönköping kan man lyssna på det via webben på www.sr.se/jonkoping.


Jag ska prata om hundmassage och allt det jag jobbar med. Ska bli jättekul men oxå mycket nervöst! Det finns 2 andra gäster oxå, Måns Möller och Stina Simmons!! Och så lilla jag :)

Av Carina Losenborg - 15 april 2010 09:19

Satt och tittade på bimbo och kliade henne på magen igår, då hon jag att tänka på mjölken? Hur långt innan valparna kommer kan en tik ha mjölk? Jag vet att det inte är alla tikar som ens har mjölk när valparna kommer utan som får det efter men hur långt innan kan de ha mjölk? Bimbo har ju massor   

Kommer inte heller ihåg från förra kullen hur tidigt hon fick då men jag vet att att hon hade mjölk när valparna kom.


Jag har nu frågat runt en massa men fått en hel del olika svar.


Internet : max 5 dagar innan valpning får tiken mjölk?? Hmmm kan inte stämma då skulle hon ha valparna idag eller imorgon men det är för tidigt, då överlever de inte. Hon är på dag 50/51 idag beroende på vilken dag man räknar.


Djursjukhuset: ingen fara de kan ha mjölk tidigt, men vi vet inte exakt?? håll bara koll så att hon inte får feber eller spenarna blir hårda.


Annan uppfödare: ingen aning    för nej detta är något man aldrig kommer ihåg. Tänk att det ska vara så svårt att minnas de tidigare kullarna.


Ja det är bara att hoppas på att hon kniper ett tag till, valparna kan ju överleva från 52:a dygnet men det är inge bra.. bättre att de stannar inne ett tag till.  Om hon får ett par dagar för tidigt skulle det vara ok eller vad säger ni??   




Av Carina Losenborg - 14 april 2010 08:58

Nu är morgonpromenaden avklarad. Bimbo orkar följa med rätt bra på morgonen innan det har blivit så varmt. Hon traskar på bra ett tag men sedan går hon brevid mig med kopplet släpande.. Sista biten går hon flera meter bakom och släpar. Hon är då alltid lika glad när vi kommer hem och de andra hundarna får vara i hundgården och hon får vara själv inne. Hon uppskattar lugnet och det har oxå gjort att hon numera är på bättre humör och inte lika grinig.


Bus har oxå varit duktig idag, hon söker verkligen kontakt hela tiden så jag passade på att träna lite kontakt och fot med henne.  Dock är hon roligt, hon är lik Bimbo på det viset att hon vill gärna gå promenaden med en pinne eller en sak i munnen. Hon bär gärna, idag hittade hon en pinne som hon ville ta med hem, det fick hon. Beon försöker ta den ibland men hon är ståndaktig och ser till att få behålla sin pinne. Jag lät henne ta den med sig in i hundgården. Det är possitivt att hon gillar att bära.


Beon var mest intresserad av alla dofter idag, tror vi har en löptik på området :)


Idag ska jag till läkaren med mitt knä, nu fungerar det skapligt, det går bra att gå men jag kan fortfarande få maniskt ont i det om jag står stilla länge. Får se vad de säger om det idag.

Av Carina Losenborg - 13 april 2010 20:45

var just ute sista rundan med hundarna. Gick in i skogen och det var helt tomt så jag tänkte jag släpper väl hundarna. Sagt och gjort. Då sticker de!! Rådjur!!

De hinner komma ca 100 meter innan jag upptäcker vad de har fått upp för intressant vittring..

Jag skriker NEJ kom hit!


Alla hundarna tvärvänder och kommer!!!! Snacka om att jag är nöjd och glad! Vad emormt duktigt av dem!! Jag är riktigt stolt!!

Av Carina Losenborg - 13 april 2010 16:17

  

Bimbo uppifrån


  

Lika glad och tokig som vanligt :)


  

Nerklippt stor mage!! O kolla vilka jättespenar hon har :)

Av Carina Losenborg - 13 april 2010 15:43

vilken dag! Underbart väder, solen skiner och det är så varmt att man kan lämna sin jacka inne.

Beon och Bus har varit i hundgården nästan hela dagen, när man tittar ut ligger de och tuggar på ben, busar eller sover. Det är skönt för Bimbo när de är ute då får hon den vilan hon behöver.

Jag har även köpt en ställning med 2 vattenskålar till hundgården och peppar, peppar men den står fortfarande upp. Bus har inte vält den  och badat i vattnet. Kanske detta fungerar??  


jag funderar oxå på vilken dag jag ska ta och klippa ner Bimbo? Jag brukar alltid göra det innan valparna kommer så att valparna hittar spenarna och att hon blir lättre att hålla ren. Mycket praktiskt. Men vacker blir hon inte. Dock fäller hon ju ändå all sin päls efter valparna så det är lika bra att klippa av den.. får väl ta ett kort på henne som klippt oxå..   


frågan är bara om jag ska gör det idag??? Hmm ja vi får se..

Av Carina Losenborg - 13 april 2010 09:05

Efter en händelserik natt då Bimbo behövde gå ut vaknade jag och gick upp vid 7. Gjorde Tuva redo för skolan och sedan packade jag in alla hundarna i bilen och åkte ut i skogen.

Jag försöker ta med Bimbo så mycket som möjligt ävenom promenaderna inte blir så långa så är det skönt för henne att komma ut med de andra. Bimbo lunkar mest jämte mig och är nöjd med det. Hon tränar en massa fotgående   


Beon och Bus är det full far på och när det har gjort vad de ska är det följa john i högsta fart mellan träden som gäller. Bimbo tittar på dem sedan tittar hon på mig och tigger lite godis istället..   


Idga har jag inga egentliga planer, utan tänkte ta det lugnt. Har en del kunder och får besök vid 12 tiden men annars ska jag bara ägna mig åt de 4-benta.


Av Carina Losenborg - 12 april 2010 18:41

Ibland blir inte dagar som man har tänkt sig. Ibland önskar man bara att man fick gå och sticka huvudet i sanden och gömma sig. Inte vakna förrän det är en ny dag. Blir så trött på gnäll, gnat och tjuriga miner. Tur att hundarna iaf är glada, snälla och possitiva.

vad skulle man göra utan sina hundar?


Bimbo har legat inne och tuggat på det nyinköpta benet idag, hon var så nöjd och har gått omkring och stålt visat upp det. Just nu är hon nöjd med mindre promenader ett par gånger om dagen.


Beon och Bus har legat ute i hundgården och solat hela dagen. Det märkligaste med dem är att de inte klarar av att ha vatten i hundgården. så fort jag ställer ut nytt vatten så ska de bada i det och sedan ser de ut som 2 leriga, jordiga smutshögar.. hmm jag har nog fyllt på vatten till dem 8 gånger idag. suck!


Nu tänkte jag ta och njuta av den sista solen genom att gå ut med hundarna, ta en promenad med dem och se om jag blir på bättre humör. 

Ovido - Quiz & Flashcards