Alla inlägg under april 2010

Av Carina Losenborg - 12 april 2010 08:38

Vanligtvis sover inte våra hundar i vårt sovrum då det blir både trångt, varmt och att jag inte kan sova om de snarkar :) men igår fick Bimbo flytta in i sovrummet. Jag vill ha ett extra öga på henne så att inget händer.

Hon klarar kortare promenader och vill gärna gå ut men de får inte blir för långa. Då får jag dra hem henne. Jag ska se om jag kan få några bilder på henne idag som visar hur tjock hon är men det är inte så lätt. När man ser henne i verkligenheten så ser hon tjockare ut än hon gör på bild.. hmm borde det inte vara tvärtom? Ska inte kameran lägga på kilon istället för att dra bort eller är det bara på människor?


Idag har jag en massa att göra, både kunder och annat så jag återkommer väl framemot kvällen :)

Av Carina Losenborg - 11 april 2010 17:12

I morse vaknade jag och gick ut med hundarna. I dag är en ledig dag så jag tänkte passa på att njuta så mycket jag kunde av den och bara göra roliga saker.

Jag packade in hundarna i bilen och styrde kosan mot jönköpings bk för att träna men de höll på med ett MH så jag valde att åka och hälsa på Jaana som skulle stå på Arken Zoo och visa Robur. När jag kom dit var det inte så mycket folk men det blev fler och fler, vi klappade kaniner och köpte hundben, träffade Elin, Mia och Ulrika. Ulrika var där för att visa upp agility tillsammans men jbk. Vädret var kallt så jag höll mig mest inne.


Sedan har jag varit en sväng på ikea och köpt nya hundflitar till bimbos valpar. De har ju billiga filet och det brukar gå åt en hel del så det är lika bra att köpa på sig.


Nu har jag vetit ute och gått med hundarna igen men i omgångar, först tog jag Bimbo en runda. hon vill gå långsammare än de andra och vill gärna gå själv så hon och jag tog en promenade själva. Sedan tog jag och Björn en längre promenad med de andra hundarna som just nu är i hundgården.Det är ju så fint väder att de trivs bra där.


Bimbo har iaf lärt sig en sak idag, hon fick betala för hundbenen i affären. :) Hon tog pengarna och höll dem till Mia tog dem :) Min duktiga tjej!!

Av Carina Losenborg - 10 april 2010 18:59

Idag har det varit en bra dag. Gick upp vid halv 7 för att göra iordning mig och hundarna. Vi gick ut och gick en promenad och sedan tog jag beon och Bus med mig för att åka till Nässjö Bk och deras agility tävling. jag skulle stå där och massera idag. Hemskt väder idag, det var 3 grader och snöblandat regn, men jag hade turen att få ställa upp bordet och alla mina saker inne.
Det var en mycket trevlig dag men många trevliga människor och många både duktiga och vackra hundar.


Bimbo fick stanna hemma hos Björn som har skött om henne idag! :) Hon hade det bättre hemma, men kan nu se ännu fler tecken på att hon är dräktig, hennes spenar är enorma. :)


Jag vill iaf skicka ett speciellt tack till Nässjö Bk och tacka för all hjälp! En mycket trevlig klubb med många mycket trevliga människor! Så har ni vägarna förbi Nässjö så passa på att besöka klubben. Jag rekomenderar den varmt!


Igår skrev jag inget, men jag kan berätta att vi var uppe på Jönköpings bk, jag och Ulrika och tränade. Bimbo var sjukt taggad och jätterolig att träna med.. hon fick ta det lugnt men det var kul att se henne.


Beon blir jag så impad av, han är verkligen duktig! Dock behöver vi träna på ett snabbare läggande, det går lite för långsamt :)


Bus är oxå duktig, vilken enorm kontakt hon har, hon följer kanonfint och är mycket uppmärksam.


Mina underbara hundar!!

Av Carina Losenborg - 8 april 2010 16:44

ingen som vet? Ingen som vet? Nej inte jag iaf, Bimbo är sur, bus undviker henne och Beon bryr sig inte det minsta :)


Snart dax att dela på henne och de andra, hon är på riktigt dåligt humör och det beror nog på att hon börjar bli riktigt tjock nu och orkar inte riktigt med de unga som vill leka och stoja.  Jag förstår henne, jag har oxå varit gravid och det är klart att hon får må skit, jag skulle vilka massera henne det skulle nog skänka henne lite frid men det ska man inte göra med gravida tikar så det får vara.


Ska iaf bli kul att träffa den glada Bimbo igen om ett par veckor då valparna poppar fram. Det älskar hon, hon pysslar och månar så om sina valpar. det är helt underbart och se. En fantastiskt bra och snäll mamma. Hon uppfostrar sina valpar med mycket tålamod och gott humör.


idag har jag iaf jobbat en massa men nin röst är nästan helt slut, jag kan bara kraxa fram nu, det är lite jobbigt. Ska ta och försöka vara tyst men det är inte så lätt alla gånger.


Nu ska jag ta och gå ut en runda med hundarna!

Av Carina Losenborg - 7 april 2010 10:03

Idag är det träning som gäller. Vi ska i em åka ut i skogen jag, Ulrika och alla hundarna och träna. Tänkte att alla skulle få olika saker att göra. för bimbo blir det nog ett spår. Det gillar hon och är lagom jobbigt. För de andra 2 tänkte jag antingen lägga spår eller testa dem på rapport. Kanske båda :)


Bimbo verkar något gladare idag, hon har mycket svängningar just nu och jag kan förstå att det inte är så lätt när man är stor och tjock och inte kan leka med de  andra. Hon är väldigt rädd om sig och det är ju bra. Sedan att hennes hormoner spökar det kan man ju förstå. Det brukar det ju göra för oss männsikor oxå.


NU ska jag iaf gå ut i mitt hus och jobba en stund.. hörs senare

Av Carina Losenborg - 6 april 2010 18:57

förresten många går in här när de säker efter frisk hund, vi har problem med att få det att fungerar med google.. men söker ni efter frisk hund så gå in på www.friskhund.se.

Av Carina Losenborg - 6 april 2010 18:47

oj vad Bimbo har mycket hormoner just nu.. suck. Hon kan gå från glad till en arg sur bitch på bara att par sekunder. Hon blir helt tom i blicken. Suck!


Iaf så ska jag ta med henne ut i skogen imorgon så att hon får springa av sig. Jag har varit förkyld och inte orkat gå så långt men inorgon då smäller det :)

Av Carina Losenborg - 6 april 2010 09:59

Jag är så hemskt förkyld så jag ska ta det lugnt idag. Bir ingen träning som jag hade tänkt mig utan jag ska ligga i soffan o bara ta det lugnt.

Morgonpromenaden är iaf avklarad. Det enda missödet var när jag var på väg hem (var tvungen att gå o köpa toapapper så det gjorde jag på vägen) jag går med en kasse i ena handen och 3 hundar i den andra. Då springer grannens svarta katt ut rakt framför mina hundar. Gissa om det blev knas på hundarna? Speciellt Bimbo som helt glömde att hon var dräktig och absolut skulle efter katten.. Men slutande innan jag satt på marken iaf :)


Nu har hundarna fått mat. Bus är ju lite väl ivrig när det gäller mat så nu har vi infört en ny rutin. Alla hundarna måste ligga innan de får maten.   

Orsaken till det är att bus har kommit på att detta är ett kommando hon inte kan och inte på några villkor tänker göra. När jag nu sa ligg, låg 2 hundar pang ner på golvet men bus sprang runt gnällde satte sig, sprang runt igen.. tittade på mig, satte sig och till slut när hon insåg att jag inte tänkte låta henne få maten utan att ligga så lagde hon sig.. då fick de sin mat.. Hon är en riktigt envis liten dam men jag är nog värre :)


Nu leker hundarna glada över att farbror Beon är hemma igen, det är lugnt och mycket tyst när han är borta men nu är leken i full gång. De har saknat honom :) de får leka en stund sedan får de gå ut i hundgården och härja. Den är iaf nystädad för det gjorde jag härromdagen. Så nu är den vårfin :)



Ovido - Quiz & Flashcards